Поліція розслідує недостачу в Харкові виборчих бюлетенів

Сьогодні, 20 жовтня, представник однієї з політичних партій заявив у поліцію про недостачу виборчих бюлетенів, які прийшли з друкарні до міської виборчої комісії.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

“Попередньо встановлено, що міською територіальною виборчою комісією для друку виборчих бюлетенів з виборів Харківського міського голови та депутатів Харківської міськради обрано книжкову фабрику, з якою було укладено договір. При передачі надрукованих бюлетенів виявилася їх недостача”, – йдеться у повідомленні.

У зв’язку цим поліція почала досудове розслідування за ч. 2 ст. 158-1 КК (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборців, учасником референдуму більш ніж один раз, крадіжка, пошкодження, приховування або знищення виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі). Санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі. Розслідування у справі триває.

Як повідомляв Харків Times, станом на 18 жовтня у поліції області зареєстрували 190 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Відкрито 16 кримінальних проваджень, складено дев’ять адміністративних протоколів.