У Харківській області за добу вигоріло 122 га відкритих територій (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

Протягом доби, 9 жовтня, у Харківській області сталося 115 пожеж на відкритих територіях. Загальна площа цих пожеж склала понад 122 га.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

Більшість пожеж виникають через те, що жителі області, не думаючи про наслідки, наводять лад на своїх земельних ділянках і прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою. Через легковажність громадян рятувальники чи не щодня витрачають чимало сил на ліквідацію таких пожеж.

Чотири з половиною години знадобилося рятувальникам, що загасити пожежу, що виникла о 13:11 біля села Топальське, Ізюмського району. Тут на відкритій території горіла трава на площі 5 га та не експлуатована господарча будівля на площі 1000кв.м. О 17:40 вогонь вдалось загасити.

Також горіла господарча прибудова до житлового будинку на площі 10 кв.м та паркан на площі близько 4 кв.м. Подія трапилась о 03:01 у м. Дергачі, Сумський шлях 59. Рятувальники впорались з вогнем о 04:12.

Найбільша за площею пожежа сухостою трапилась о 13:07 у селі Архангелівка, вул. Набережна, Барвінківського району на відкритій території горів очерет на площі понад 12 га. Врятовано три житлових будинки.

Рятувальники вкотре закликають громадян не допускати спалювання сміття, особливо в суху вітряну погоду, не випалювати очерет, суху траву та стерню.

Як повідомляв  Харків Times, 7 жовтня в Харківській області сталося 114 пожеж в природних екосистемах. Вогонь знищив 132 га сухої рослинності, два будинки, п’ять госпбудівель, складську будівлю та 10 га кукурудзи на корені.