За добу в Харківській області сталося 114 пожеж

Фото: kh.dsns.gov.ua

За минулу добу, 7 жовтня в Харківській області сталося 114 пожеж в природних екосистемах. Вогонь знищив 132 га сухої рослинності, два будинки, п’ять госпбудівель, складську будівлю та 10 га кукурудзи на корені.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

Більшість пожеж виникають через те, що жителі області, не думаючи про наслідки, наводять лад на своїх земельних ділянках і прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою.

Майже 20 годин рятувальники гасили пожежу, що виникла на околиці Харкова. В результаті загоряння, що виникло вдень 7 жовтня, вогонь поширився на 30 га і знищив будинок і чотири госпбудівлі. Ліквідувати цю пожежу рятувальники змогли тільки вранці, 8 жовтня.

7 жовтня, о 12:53 за межами села Лук’янці Харківського району загорілася суха трава, очерет, кущі, а також листяна підстилка в березовому гаю на загальній площі в 20 га. Шість пожежних розрахунків більше 10 годин гасили цю пожежу і ліквідували її о 22:19.

У селі Мерло Богодухівського району полум’я з палаючого сухостою перекинулося на складську будівлю одного з сільськогосподарських підприємств. Приміщення площею 500 кв.м, повністю згоріло.

У Вовчанському районі біля села Сименівка горіла трава на площі 100 кв.м., вогонь від якої перекинувся на поле кукурудзи загальною площею 50 га. Завдяки зусиллям рятувальників і місцевих фермерів більшу частину поля (40 га) вдалося відстояти.

На території садового товариства «Аптекоуправління», що в селі Липковатівка в Нововодолазькому районі горіли дачний будинок на площі 80 кв.м., господарська будівля на площі 10 кв.м. і трава на площі 200 кв.м. Пожежу гасили з 17:13 до 23:45.

Рятувальники Краснограда разом з працівниками лісгоспу та місцевими підприємцями врятували від вогню сосновий ліс. Інцидент стався біля селища Наталіне о 17:40. Вигоріло 4,5 га сухої трави, очерету та кущів.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Ще одна велика пожежа почалася о 18:31 біля села Грушівка Куп’янського району. Тут горіли занедбані фруктові сади, суха трава, гілки та лісосмуга на загальній площі понад 20 га. П’ять підрозділів рятувальників разом з співробітниками лісгоспу до глибокої ночі гасили цю пожежу.

Як повідомляв Харків Times, рятувальники до ранку гасили пожежу в районі Жихора.