В аеропорту Харкова чекає літак, що перевозив Навального – Суспільне

В аеропорту “Харків” приземлився літак компанії FAI Aviation Group, яка займається також і медичними перевезеннями. Прибулий до Харкова Bombardier Challenger 604 з бортовим номером D-AFAD – той самий, на якому з Омська до Німеччини доставили отруєного “новачком” російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення Суспільного.

Як повідомили виданню у правоохоронних органах, на цьому літаку повинні перевезти мера Харкова Геннадія Кернеса для лікування до Німеччини. Кореспондент Суспільного повідомив з аеропорту, що біля VIP-терміналу спостерігаються машини швидкої допомоги та автівки з відомим номером 0202, якими “користуються охорона й оточення харківського міського голови”.

Поки що не вдається отримати від міськради офіційне підтвердження відправки хворого мера за кордон.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 15 вересня, директор Департаменту у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко офіційно підтвердив, що мер Харкова Геннадій Кернес перебуває у 17-ій міській клінічній лікарні з діагнозом COVID-19 та двостороннім запаленням легенів. За його словами, мер притомний та не підключений до апарату штучної вентиляції легенів.