Міськрада офіційно підтвердила захворювання Кернеса на COVID-19, спростувавши відомості про кому чи набряк мозку

Директор Департаменту у справах інформації та зв’язків із громадськістю Харківської міської ради Юрій Сидоренко офіційно підтвердив, що мер Харкова Геннадій Кернес перебуває у 17-ій міській клінічній лікарні з діагнозом COVID-19 та двостороннім запаленням легенів. За його словами, мер притомний та не підключений до апарату штучної вентиляції легенів.

Про це кореспондент Харків Times повідомив з брифінгу в міськраді.

“Я був викликаний до 17-ої лікарні – ми це підтверджуємо – й спілкувався із Геннадієм Адольфовичем, який дуже багато й дуже голосно сміявся з того, що було розповсюджено в Інтернеті. Зустрітися з вами він просив мене особисто, щоб спростувати фейки, які вчора ввечері й уночі почали тиражуватися. Він все читає, все бачить, все це в нього викликає саркастичну посмішку. Він просив передати, що він підтверджує коронавірус і викликане ним двостороннє запалення легенів. Ні про яку кому, ні про який набряк мозку, чи інших фейках, які можуть виникнути у хворій, політично озабоченій голові, не йдеться”, – заявив Сидоренко.

Він також повідомив, що стан Кернеса лікарі характеризують як стабільно важкий.

“Оскільки COVID – це стан здоров’я, цей стан здоров’я характеризується як стабільно важкий”, – сказав Сидоренко.

За його словами, питання лікування за кордоном і транспортування хворого не розглядаються, оскільки медики вважають, що в цьому “немає необхідності”. Прогнозів про подальший перебіг хвороби й терміни одужання лікарі наразі не дають.

Як повідомляв Харків Times, за інформацією ЗМІ вчора, 14 вересня, мер Харкова Геннадій Кернес госпіталізований до 17-ої міської лікарні Харкова з діагнозом COVID-19, й захворювання “протікає у вкрай складній формі”.