Кабмін переглянув карантинне зонування: що змінилося для Харкова та області

Фото: Корреспондент

Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки на позачерговому засіданні 27 серпня оновила карантинні зони. Харків і Богодухівський район, як і раніше, залишаються в помаранчевій зоні пандемії COVID-19.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сайті Кабінету міністрів.

Раніше внесений помаранчевої зони Первомайський район більш не вказується в даному списку.

Більш помітні ротації відбулися в жовтій зоні. У неї вперше потрапили три міста Харківської області: Первомайський, Люботин та Чугуїв. Також жовтій зоні вісім районів: Великобурлуцький, Вовчанський, Зміївський, Золочівський, Коломацький, Куп’янський, Нововодолазький та Харківський.

У зеленій та червоній зонах пандемії COVID-19, згідно з оприлюдненими Кабміном списках, населені пункти з Харківської області не значаться.

Відзначається, що нове епідемічне зонування почне діяти 31 серпня з 0:00.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області станом на 9:00 28 серпня виявлено 8444 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 242 з яких – за минулу добу.

З понеділка, 24 серпня в Харкові вводяться протиепідемічні заходи, встановлені для “помаранчевого” рівня епідемічної небезпеки.

На засіданні 26 серпня Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин на два місяці до 31 жовтня і закрив в’їзд іноземцям майже до кінця вересня.