Контррозвідка СБУ викрила у Харківській області військовослужбовця, який раніше співпрацював з бойовиками “ДНР” (відео)

Фото: Харків Times

Контррозвідники Служби безпеки України виявили у Харківській області колишнього бойовика терористичної організації “ДНР”, який зараз є діючим військовослужбовцем українських Збройних Сил.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі СБУ.

“Під час слідства встановлено, що мешканець Харківської області у липні 2014 року приєднався до незаконних збройних формувань терористичної організації “ДНР”. На посаді стрільця у складі так званих “Спецназ ДНР” та “Батальон “Оплот” він виконував обов’язки патрульного, охороняв підконтрольні бойовикам об’єкти та місцевість. За це харків’янин отримував щомісяця гроші в еквіваленті близько 5 тисяч гривень”, – йдеться у повідомленні.

У жовтні 2014 року бойовик за власною ініціативою вирішив припинити співробітництво з терористами та повернувся на Харківщину. Згодом він вступив до лав Збройних Сил України.

Наразі слідчі Управління СБУ в Харківській області повідомили колишньому бойовику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу (участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації).