Війна в Україні: вісім обстрілів, втрат не було

23 липня збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені міномети калібру 120 мм, а також гранатомети та стрілецьке озброєння.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік Старогнатівки противник двічі застосував станкові протитанкові та автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. З підствольних гранатометів окупанти обстріляли позиції українських захисників поблизу Гнутового.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ», біля Новотошківського, російсько-окупаційні війська використали проти українських захисників заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 міліметрів. А поблизу Причепилівки та Оріхового, ворог вів вогонь по українських опорних пунктах з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними розвідки, 23 липня українські захисники поранили двох загарбників.

“За минулу добу втрат серед наших військовослужбовців внаслідок ворожих обстрілів не було”, – йдеться в повідомленні.

Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації три рази порушили режим припинення вогню.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» наші позиції біля Старогнатівки ворог тричі обстріляв з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

За наявною інформацією втрат за поточну добу серед українських воїнів немає.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.