Харківська область – у лідерах по кількості протоколів за порушення карантину

Фото: Фокус

Харківська область входить до переліку регіонів, де поліцейські склали найбільше протоколів за статтею “Порушення правил щодо карантину людей” (44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Державної судової адміністрації України.

З початку обмежувальних заходів станом на 15 червня до українських судів надійшло 12,8 тисяч протоколів про порушення карантину,

“Як свідчать дані судової статистики, найбільше протоколів надійшло до судів Дніпропетровської області (2306), міста Києва (1450) та Харківської області (1366). Найнижчий показник у Миколаївській області (93)”, — йдеться у повідомленні.

Суди повертають на доопрацювання до правоохоронних органів майже кожен п’ятий протокол.

У Харківській області суди з 1366 протоколів розглянули лише 109. Тільки у вісьми з них притягнули порушників до адміністративної відповідальності.

945 протоколів (майже 70%) повернули поліції. Не розглянутими залишаються 312 протоколів.

Як повідомляв Харків Times, 17 березня Верховна Рада ввела адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил щодо карантину при коронавірусі (COVID-19). Сума штрафу складе від 17 тис. до 32 тис. гривень для громадян та від 34 до 170 тис. грн для посадових осіб.

13 квітня Харківський районний суд ухвалив оштрафувати на 17 тисяч гривень чоловіка, який знаходився на вулиці без маски.

Харківські суди повернули в поліцію дві третини протоколів за порушення карантину.