У Харкові учасника акції протесту “швидкої допомоги” відсторонили від роботи – волонтер

Вранці 19 травня водія екстреної медичної допомоги, Миколу Устименка, не допустили на роботу (виходу на маршрут) на 1-ій підстанції в Харкові. Це сталося через добу після того, як Микола Устименко брав участь в акції протесту співробітників “швидкої допомоги”.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення волонтера Наталі Попової в Facebook.

“Після підписання ним колективного звернення на ім’я губернатора з проханням допомогти з виплатами і забезпечити засобами індивідуального захисту. Того самого, який виніс цю заяву до журналістів. Того самого, який відслужив в АТО, в складі 46-го окремого батальйону спеціального призначення “Донбас-Україна” . Він повернувся живим, пішов захищати людей на громадянці, як може .. і тепер це “, – йдеться в повідомленні.

За інформацією волонтера, офіційна причина недопуску на роботу – високий тиск. Однак, коли тиск переміряли колеги Миколи Устименка, то у них тонометр показував 140 на 80. Причому переміряли, за словами Наталії, двічі і відразу після офіційної перевірки.

Як повідомляв Харків Times, волонтер Наталя Попова повідомила у Facebook, що медики, які працюють на харківській “швидкій допомозі”, мають намір у понеділок, 18 травня, почати безстроковий страйк. Вона також опублікувала фото відкритого листа медиків голові Харківської обладміністрації Олексію Кучеру з повідомленням про акцію протесту.

На офіційній сторінці харківського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Facebook було опубліковане відео, у якому семеро людей у формах працівників “швидкої медичної допомоги” заявили, що анонсованого у соцмережах страйку працівників “швидкої” не буде.

Водії та деякі медики розповіли журналістам про свої вимоги на території відділення №1 “швидкої допомоги”. Однак страйку, про який працівники “швидкої” попереджали голову Харківської обладміністрації Олексія Кучера напередодні, вони не розпочали.

Голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер звинуватив “деякі засоби масової інформації” в роздуванні проблем харківської служби “швидкої допомоги”, яких, за його словами, насправді не існує.