Керівництво харківської “швидкої” оприлюднило фільм про те, що страйку не буде

Скриншот

Семеро людей у формах працівників “швидкої медичної допомоги” заявили, що анонсованого у соцмережах страйку працівників “швидкої” не буде.

Про це Харків Times дізнався з відео, яке було опубліковане близько 19:20 на офіційній сторінці харківського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Facebook.

Після того, як під відео з’явилася певна кількість негативних коментарів, відео видалили та залили знову. Втім, і під новою публікацією почали з’являтися коментарі.

На відео – семеро людей, частина з яких одягнена у форму співробітників “швидкої”, на фоні гаражних боксів з вивіскою відділення швидкої допомоги №1. Двоє з них заявляють, що страйку не буде.

“Ми, представники центру Екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Харківської обласної ради, звертаємось до громадян і запевняємо, що ніяких страйків не плануємо, і будемо працювати у звичному режимі. Просимо різних псевдоактивістів не розхитувати цю ситуацію та не створювати паніку в місті. Ми звертаємось до правоохоронних органів – поліції, прокуратури, СБУ – розібратись в даній ситуації”, – сказала одна з жінок.

“Коли ми підписували цей нібито псевдодокумент, ми вважали, що підписуємось під подякою волонтерам за їх допомогу. Ми і гадки не мали, що наші підписи будуть використані таким негідним чином, як інсинуація якогось там страйку”, – сказала друга.

Під відео знаходиться підпис: ” Жодного страйку який нібито планувався на ранок 18 травня не відбудеться. Будь які повідомлення в ЗМІ щодо акції протесту колективу Екстрений невідкладної медичної допомоги не відповідають дійсності. Також просимо правоохоронні органи звернути увагу на подібні заяви з боку начебто активістів”.

У той же час, користувач соцмережі, який, судячи з коментарів, можливо, є працівником цього ж відділення “швидкої допомоги”, виклав у Facebook відео, на якому з відстані зафіксована підготовка до зйомки роліку. На відео можна побачити, як група людей деякий час щось обговорюють між собою на території підстанції. За словами автора відео, серед них – керівник Центру, керівник відділення, а також працівник прокуратури.

На момент публікації цього матеріалу голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер, до якого медики зверталися у своєму листі з повідомленням про страйк та закликом вжити заходів для нормалізації ситуації, жодним чином публічно не відреагував на звернення.

Як повідомляв Харків Times, волонтер Наталя Попова повідомила у Facebook, що медики, які працюють на харківській “швидкій допомозі”, мають намір у понеділок, 18 травня, почати безстроковий страйк. Вона також опублікувала фото відкритого листа медиків голові Харківської обладміністрації Олексію Кучеру з повідомленням про акцію протесту.