У Харкові другу ніч поспіль обливають фарбою пам’ятник Жукову (фото, оновлено)

Фото: Фрайкор/Facebook

У Харкові в ніч з 19 на 20 травня невідомі облили червоною фарбою пам’ятник радянському маршалу Георгію Жукову, який напередодні також облили фарбою, після чого комунальники помили монумент.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення ВПО «Фрайкор» в Facebook.

“Нічні вітри Харкова знову нагадали, що кривавий шлях м’ясника Жуков не змити зусиллями комунальників”, – сказано в повідомленні.

На фото опублікованих в дописі видно, що до пам’ятника маршалу на проспекті Петра Григоренка вже підігнали автовишку, і комунальники знову миють монумент.

Заляпаний червоною фарбою пам’ятник побачив екіпаж патрульної поліції приблизно о 1:10. Про це розповіли у прес-службі Нацполіції області. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група Немишлянського відділу поліції. Працівники поліції вилучили розбиту скляну банку з залишками фарби.

Інформація внесена до Єдиного обліку. Вирішується питання щодо кваліфікації події за Кримінальним кодексом України. Проводяться заходи щодо встановлення всіх обставин та осіб, причетних до даної події.

З приводу забруднення фарбою монумента радянському маршалу напередодні, 19 травня, звернень до поліції не надходило, додали у прес-службі.

Як повідомляв Харків Times, в ніч з 18 на 19 травня невідомі облили червоною фарбою пам’ятник радянському маршалу Георгію Жукову на проспекті Петра Григоренка.

В ніч з 19 на 20 серпня 2019 року пам’ятник маршалу Жукову на проспекті Петра Григоренка невідомі облили червоною фарбою.