Поліція підозрює організовану групу в крадіжках на залізниці

Фото: Харків Times

Сьогодні, 7 травня, правоохоронці оголосили чотирьом жителям Дніпропетровської та Запорізької областей про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 185 (крадіжка). Співробітники Управління карного розшуку ГУ Нацполіціі Харківської області встановили, що ці люди “на протязі 2019 року здійснили ряд крадіжок товарно-матеріальних цінностей з вагонів вантажних поїздів”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

“Перевагу зловмисники надавали залізничним запчастинам та приладдю для вагонів”, – йдеться у повідомленні.

Підозрюваних затримали в Харкові у грудні 2019 року “одразу після вчинення ними крадіжки”.

Як розповів слідчий Слідчого управління ГУ Нацполіціі області Владислав Багрянцев, затримані – жителі Запорізької та Дніпропетровської областей у віці від 32 до 43 років.

“Під час слідчих дій працівники поліції з’ясували, що один із затриманих створив організовану групу, до складу якої увійшли ще три особи. Організатор розробив план спільних злочинних дій та розподілив обов’язки між учасниками угруповання”, – сказав Багрянцев.

Київський районний суд Харкова після затримання підозрюваних обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю застави. Через деякий час всі четверо, внісши по 156 тисяч гривень застави, були звільнені з-під варти.

Підозрюваним загрожує до 12 років тюремного ув’язнення із конфіскацією.

Як повідомляв Харків Times, у серпні 2019 року поліція передала до суду обвинувальний щодо групи з трьох осіб, які протягом 2018-2019 років систематично здійснювали у Харківській області крадіжки газового конденсату під час його транспортування залізницею від місця видобутку до переробника.