У Харківській області поліцейські склали 1144 протоколи за порушення карантину

Поліцейські склали 1144 протоколи за порушення правил дотримання карантину у Харківській області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Більшість адміністративних протоколів складено у відношенні осіб, які повернулися до країни та відмовилися від обсервації. Також поліцейські виявили трьох продавців, які здійснювали продаж продуктів харчування без засобів особистої безпеки, та виявили два заклади, які продовжували працювати всупереч тимчасовим обмеженням”, – йдеться у повідомленні.

Усього з початку карантину поліцейські склали 194 адмінпротоколи щодо працівників підприємств, установ, організацій та інших осіб. 79 порушень виявлені серед керівників торгових закладів та установ харчування. 12 адміністративних протоколів працівники поліції склали щодо перевізників, 14 – керівників підприємств, установ, організацій, 844 – щодо громадян за порушення карантинних правил самоізоляції.

Протоколи складено за ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил щодо карантину людей). Санкція статті передбачає штраф для громадян – від 17 до 34 тисяч гривень і для посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень. Рішення про накладення адміністративних стягнень на порушників прийматиме суд.