У водія Subaru Forester, по якому стріляв патрульний, забрали права

Скриншот

Орджонікідзевський районний суд м. Харкова на шість місяців позбавив права керування автомобілем водія Subaru Forester, машину якого вночі 13 лютого обстріляв патрульний.

Про це Харків Times дізнався з ухвали суду від 14 квітня.

Таке рішення суд виніс, опитавши учасників події та розглянувши два протоколи, складені на водія за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння), ст. 122-2 КУпАП (невиконання водіями вимог про зупинку).

На суді водій розповів, що вночі 13 лютого він побачив на вулиці Луї Пастера свого знайомого у стані алкогольного сп’яніння і погодився його з двома товаришами відвезти додому. Коли він їхав по вулиці Зубарєва у напрямку Окружної дороги, побачив патрульний автомобіль, який рухався йому назустріч. На службовій автівці були увімкнені проблискові маячки синього, а коли він наблизився, то ще додатково і червоного кольору. Коли він проїхав повз патрульного автомобіля, той подав звуковий сигнал про зупинку, але він не зупинився, оскільки не зрозумів, що ці дії поліції стосуються саме нього.

Після цього, за словами водія, він повернув у поле, де за пропозицією одного з пасажирів, випробував ходові якості свого Subaru Forester. Потім знов виїхав на вулицю Зубарєва, де незнайомі чоловіки у темному одязі обстріляли його автомобіль і поранили пасажира на задньому сидінні. Пораненого він відвіз до харківської лікарні № 25.

Водій підтвердив, що в той же день пройшов огляд на стан сп`яніння і здав відповідні аналізи в Харківському обласному наркодіспансері. Але до цього, за його словами, якісь невідомі пригостили його цигаркою біля лікарні № 25. Він запалив цю цигарку, але швидко викинув, оскільки відчув, що вона якась незвичайна.

Допитаний в суді заступник командира роти № 4 батальйону № 1 Управління патрульної поліції Харкова розповів, що відповідно до лабораторного дослідження у водія встановлений стан наркотичного сп`яніння. Однак чоловік відмовився підписувати складений на нього за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння) протокол.

Ознайомившись зо всіма обставинами справи, суд визнав водія винним у порушенні ст. 122-2 КУпАП (невиконання водіями вимог про зупинку) і постановив позбавити його на півроку прав. Справу про вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, суд закрив “в зв`язку з відсутністю події і складу адміністративного правопорушення”.

Як повідомляв Харків Times вночі 13 лютого в харківську лікарню № 25 доставили людину з вогнепальними пораненнями. Постраждалого прооперували, медики його стан оцінюють як важкий. За інформацією з соцмереж, чоловіка підстрелили співробітники патрульної поліції в полі біля села Хролі Харківського району. Інспектори намагалися зупинити п’яного водія. Але водій не виконав їх вимогу і порушував правила руху, створюючи аварійні ситуації.

Пасажир, який перебував на задньому сидінні, отримав два проникаючі поранення в спину та поперек з розривом правої легені.

Співробітника поліції, який влаштував стрілянину по авто затримали. Слідчі ГБР в місті Полтаві відкрили кримінальне провадження за фактом перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 2 ст. 365 КК України).