За незаконне звільнення працівників під час карантину загрожує штраф – МВС

Фото: censor.net.ua

Керівникам, які незаконно звільняють співробітників під час карантину, загрожує штраф від 34 до 51 тис. гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі МВС із посиланням на начальника Головного слідчого управління Максима Цукрідзе.

За словами Цукрідзе, крім того, такий керівник може бути позбавлений права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до трьох років або бути покараний виправними роботами на строк до двох років.

У разі незаконного звільнення працівники можуть звертатися до служби “102” або писати заяву до поліції за ст. 172 Кримінального кодексу (грубе порушення законодавства про працю).

“Коли людину беруть на роботу і укладають договір між нею і роботодавцем, прописані певні умови. Роботодавці не можуть їх погіршувати під приводом карантину, інакше їм доведеться відповідати за такі дії. Поки про такі випадки я не чув, всі з розумінням підходять до ситуації”, – сказав Цукрідзе.

У міністерстві запевняють, що “правоохоронці будуть оперативно реагувати на порушення трудового законодавства і притягати порушників до кримінальної відповідальності”.

Як повідомляв Харків Times, вранці сьогодні, 20 березня, на Салтівці городяни, яких не пустили у трамваї через обмеження кількості пасажирів, заблокували рух електротранспорту.