Влада Харкова вирішила виділити 20,5 млн гривень на боротьбу з коронавірусом

Фото: Харків Times

Влада Харкова має намір виділити 20,5 млн гривень на заходи, спрямовані на боротьбу з епідемією коронавирусу COVID-19.

Про це заявив сьогодні, 16 березня, на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій перший заступник мера Харкова Ігор Терехов, повідомив кореспондент Харків Times.

“З ініціативи мера Харкова Геннадія Кернеса підготовлено рішення про виділення з резервного фонду 20,5 млн грн”, – сказав він.

Терехов повідомив, що ці кошти будуть спрямовані на придбання апаратів штучної вентиляції легенів, дезінфікуючих препаратів, а також захисних засобів для лікарів, які працюють з хворими короновірусом.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чому виділена саме така сума, Терехов повідомив, що вона покриває потреби, заявлені на даний момент профільним департаментом міськради.

Мер Харкова Геннадій Кернес написав пізніше в Telegram, що передбачається придбати п’ять апаратів штучної вентиляції легенів.

“Сьогодні в місті 163 таких установки, про придбання ще п’яти нам вдалося домовитися в умовах жорсткого попиту, це останні доступні ШВЛ в Україні. Ми моніторимо ситуацію, і як тільки будуть доступні ще спецзасоби, індивідуальні тести на COVID-19 і необхідна апаратура, гроші з Резервного фонду будуть виділені відразу “, – повідомив він.

Як повідомляв Харків Times, раніше Харківська міськрада заявила про намір виділити кошти на придбання апаратів для штучної вентиляції легенів з бюджету міста.