Вибори у 179 окрузі: зафіксовано цілий ряд порушень (фото)

Фото: ОПОРА

Спостерігачі громадської мережі ОПОРА зафіксували ряд порушень під час виборів у 179 окрузі.

Про це Харків Times дізнався з публікації ОПОРи.

Спостерігачі ОПОРИ фіксували випадки видачі бюлетенів одним членом комісії, спроби завчасно заповнити виборчу документацію, наявність агітаційних матеріалів у невідведених для агітації місцях у день голосування.

Видача бюлетенів одним членом комісії поки що є найпоширенішим з порушень в роботі дільничних виборчих комісій під час голосування.

«Випадки, де лише один член комісії видає бюлетені, були зафіксовані спостерігачами на ДВК №630533, №630541, №630542, №630530, №630569, №630535. Порушення були усунуті після звернень спостерігачів ОПОРИ», – йдеться  у повідомленні.

Під час ранкового засідання були зафіксовані поодинокі випадки неведення протоколів ранкового засідання.

Так, протоколи ранкових засідань не велись на ДВК №630535, №630569, №630542, №630533. У більшості випадків порушення усунуто за зверненням до комісії спостерігача ОПОРИ.

Також на низці ДВК спостерігачі зупиняли спроби завчасно заповнити виборчу документацію: протоколи про підрахунок та наліпки.

Протягом дня голосування спостерігачі ОПОРИ фіксували наявність агітації, яка переважно розміщувалась на електроопорах.

За законом, передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування (ст. 70 Закону України «Про вибори народних депутатів України»).

Представниками ОПОРИ була зафіксована агітація Кирила Оксеня, Ігоря Швайки, Юлії Світличної, Дмитра Авакіна, Ольги Коваленко. За відповідними фактами спостерігач готує заяву до правоохоронних органів.

Фото: ОПОРА
Фото: ОПОРА
Фото: ОПОРА

Як повідомляв Харків Times, під час виборів у Харківській області реалізовують попереджувальні заходи проти поширення коронавирусу.