Японія передала харківському шпиталю медичну апаратуру (фото)

Фото: armyinform.com.ua

Надзвичайний та Повноважний посол Японії в Україні Такаші Кураі передав медичну апаратуру фахівцям Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (Харків).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення АрміяInform.

Військовому медзакладу передано стаціонарну рентген-систему з дистанційним керуванням DREXZX80/E6 Remotecontrol R/F system CANON ZEXIRA та дві оптоволоконні бронхолітичні системи FUJIFILM F82-120T. Загальна вартість подарунку становить близько 8 млн гривень. Японська сторона забезпечила доставку апаратури до Харкова, її налаштування, а також оплатила спеціальне двотижневе навчання фахівців клінічного центру в Києві.

“Із 1991 року моя держава надає всіляку підтримку Українському народові й на цей момент її обсяг уже перевершив 3 мільярди доларів США. Після 2014-го ця співпраця лише активізувалася і значні кошти пішли на забезпечення військових госпіталів. Схиляю голову перед усіма українськими воїнами, які загинули на Сході країни, і висловлю безмежну повагу до роботи армійських лікарів, – наголосив Такаші Кураі.

Також він повідомив, що дана апаратура в Харкові надається в рамках широкої програми надання допомоги Східним регіонам України, які постраждали внаслідок військових дій на Донбасі. Загалом за цим міжнародним проектом японці вже надали Україні підтримку на загальну суму близько 51 млн доларів.

Він додав, що проекти допомоги Японії реалізуються в Україні у двох напрямках: надання гуманітарної підтримки потерпілим від конфлікту на сході та двостороння співпраця у сфері оборони.

Заступник Міністра оборони Олексій Марценюк подякував послу за таку потужну турботу щодо захисників України.

“Відсьогодні потенціал наших військових медиків значно зріс, – зазначив він. – Тож, урятованих армійців та правоохоронців, які беруть участь у бойових діях на Донбасі чи проходять службу на Сході, стане набагато більше. Госпіталі в Києві, Харкові вже відчули вашу вагому підтримку, а незабаром сучасне медичне обладнання – новітній комп’ютерний томограф, зроблений у Японії, – отримає і Львів”.

Як повідомляв Харків Times, у харківський шпиталь доставили поранених у бою на Луганщині.