П’ятеро бійців, поранених під час бою на Донбасі, знаходяться у харківському госпіталі

Фото: suspilne.media

У харківський шпиталь доставили поранених у бою на Луганщині.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Стан поранених, доправлених до Харкова з передової після бою на Луганщині, оцінюється як легкий та середньої тяжкості.

Про це журналістам розповів начальник Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Юрій Подолян.

За його словами, 18 лютого до Харкова доставили шістьох військовослужбовців (одного бійця, захворювання якого не пов’язане із учорашнім обстрілом, та п’ятьох поранених).

“Три чоловіки — були поранення м’яких тканин, вогнепальні осколкові і два чоловіки — акубаротравма, травма, яка пов’язана із вибухом. Зі всіх пацієнтів один пацієнт вчора був оцінений як важкого ступеня поранення, після проведення діагностичних пошуків, надання допомоги, сьогодні вранці він переведений в розряд поранених середнього ступеня важкості. Всі інші пацієнти — легкі”, — сказав Подолян.

За його словами, поранених прооперували у мобільному госпіталі в зоні ООС, після чого на гелікоптері транспортували до Харкова.

“У нас були проведені повторні хірургічні обробки. Пацієнти почуваються задовільно”, — зазначив начальник шпиталю.

Як повідомляв Харків Times, зранку 18 лютого збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування. Один український військовослужбовець загинув.