У Первомайському районі задушили пенсіонерку за відмову позичити гроші

Поліцейські розкрили вбивство літньої жінки на Харківщині.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

16 лютого о 19:40 до поліції надійшло повідомлення про смерть 70-річної мешканки села Новоберецьке Первомайського району.

Поліцейські встановили, що смерть пенсіонерки була насильницькою.

Слідчі відкрили за вказаним фактом кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів оперативники  Первомайського відділу поліції спільно з працівниками Управління кримінальної поліції ГУНП в Харківській області встановили особу зловмисниці. Нею виявилась 29-річна односельчанка померлої, яка і повідомила поліцію про виявлення тіла.

Жінка визнала свою провину та розповіла, що вранці 10 лютого прийшла до своєї знайомої, щоб позичити гроші. Але та їй відмовила та почала ображати нецензурною лайкою. У відповідь вона схопила кінці шарфа, пов’язаного на шиї пенсіонерки, потягла їх та задушила.

19 лютого жінці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Наразі вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу. Відповідно до санкції статті затриманій загрожує від 7 до 15 років тюремного ув’язнення.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, у місті Балаклія Харківської області 23-річна дівчина накинулася з ножем на матір і її знайомого. Обох постраждалих доставили в місцеву лікарню.