Евакуйовані з Уханю покинули аеропорт “Харків” (відео)

Фото: dpsu.gov.ua

П’ять автобусів з евакуйованими з китайської провінції Ухань покинули аеропорт “Харків” і йдуть в Полтавську область.

Про це повідомив кореспондент Харків Times з аеропорту.

Автобуси рухаються у супроводі автомобілів поліції, поліцейського спецназу ТОР та машини ДСНС.

Як повідомили у Держприкордонслужбі України, прикордонний контроль евакуйовані проходили в харківському аеропорту, а не у Борисполі, як повідомлялося раніше.

Згідно із повідомленням, на борту літака знаходилися 72 евакуйованих і 22 члена екіпажу й медичного персоналу.

“Серед пасажирів, які будуть направленні на обсервацію, 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Ріки, Чорногорії, Панами та Ізраїлю)”, – йдеться у повідомленні прикордонного відомства.

Раніше повідомлялося, що пасажири літака повинні пройти прикордонний контроль в аеропорту Бориспіль, проте проходили вони його в Харкові, хоча прикордонники заявляють, що могли провести контроль ще в Києві.

“Інформацію про осіб, які прибули в Україну, прикордонники отримали завчасно, тому їх перевірку за всіма базами даних здійснили ще до прильоту”, – сказано у повідомленні.

Біля трапу літака інспектори прикордонного контролю у захисному спорядженні, виконуючи всі норми й правила безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил ВООЗ, провели ідентифікацію пасажирів і поставили позначки у їхні паспортні документи.

Фото: dpsu.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, літак Boeing 737-700 NG авіакомпанії SkyUp із евакуйованими з китайської провінції Ухань українцями приземлився в Міжнародному аеропорту “Харків”.

Фоторепортаж: Евакуйовані з Уханю покинули аеропорт “Харків”