Медики назвали можливу причину спалаху гепатиту серед школярів

Фото: galnet.fm

Причиною виникнення спалаху гепатиту А серед учнів загальноосвітньої школи № 1 у смт. Борова Харківської області, за даними попереднього епідеміологічного розслідування, став занос інфекції до закладу першим захворілим. Ще трьох учнів, які не в повній мірі дотримувалися правил особистої гігієни, було інфіковано під час тісного спілкування з першим захворілим.

Про це Харків Times розповіли у прес-службі Харківського обласного лабораторного центру.

Як повідомляється, з 18 лютого з метою локалізації та ліквідації спалаху у школі тимчасово призупинено навчально-виховний процес.

Станом на 20 лютого нових випадків захворювань гострим вірусним гепатитом А серед учнів та персоналу борівської школи не зареєстровано.

Хворий, який був госпіталізований до КНП ХОР «Обласна дитяча інфекційна клінічна лікарня» виписаний 18 лютого. Троє хворих госпіталізованих до інфекційного відділення КНП «Борівська центральна районна лікарня» продовжують лікування.

Серед учнів, батьків, персоналу закладу та населення смт. Борова провели додаткові санітарно-роз’яснювальні заходи. За результатами вірусологічних досліджень води питної збудник вірусного гепатиту А не виявлено.

Як повідомляв Харків Times, за період з 24 січня по 17 лютого 2020 року серед учнів 5-го класу загальноосвітньої школи ім. В.С. Колісника у смт. Борова зареєстровано чотири випадки гострого вірусного гепатиту А.