У негоду фурам на дорогах Харківщини пропонують допомогу

Фото: ДСНС у Харківській області

Дорожники застерігають водіїв великого вантажного транспорту від можливих неприємностей під час негоди та пропонують відстоятися на спеціальних майданчиках у Харківській області, перелік яких надається.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби САД у Харківській області.

«У період негоди просимо водіїв великовагового транспорту, по можливості, обмежити пересування автомобільними дорогами та зачекати на майданчиках для відстою великовагового транспорту», – йдеться у повідомленні служби автодоріг.

На випадок введення обмежень у русі через негоду надано перелік стоянок та місць відстою транспортних засобів на автошляхах Харківщини.

Також зазначається, що працівниками дорожніх підприємств постійно проводиться моніторинг стану проїзду, як патрульним обстеженням, так і за допомогою камер спостереження. Визначені найбільш імовірні місця скупчення великовагових транспортних засобів, на яких додатково чергує дорожня техніка здатна для буксирування.

«Шановні водії! Будьте уважними, дотримуйтесь правил дорожнього руху, дистанції, швидкісного режиму та не заважайте роботі спецтехніки. У зв’язку з переходом температури через “0°С”, на дорогах області місцями може бути ожеледиця, що значно збільшить довжину гальмівного шляху і зменшить керованість автомобілем! З особливою обережністю рухайтеся по мостах та естакадах, відмовтесь від ризикованих маневрувань. Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху!»,- закликають у Службі автомобільних доріг Харківської області.

Для отримання інформації про стан проїзду та оперативного реагування на надзвичайні ситуації пропонують телефонувати за номером диспетчера 336-77-00. Дзвінки приймаються цілодобово!

Як повідомляв Харків Times, у Харкові очікують снігопад: городян просять не залишати машини на дорогах