Кучер закликав не влаштовувати безлади на акції “на підтримку російської мови”

Фото: mediaport.ua

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер закликав організаторів мітингу в “підтримку російської мови” та їх опонентів до толерантності.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Кучера в його Telegram-каналі.

“Сьогодні під стінами Харківської ОДА запланована акція однієї з політичних сил. Учасники акції вимагатимуть “рівності в мовному питанні”. Хоча ми не вбачаємо утисків прав громадян у цьому напрямку (і про це красномовно свідчать заяви Президента України), втім, з повагою ставимося до конституційного права громадян на висловлення власної думки. При цьому хотів би закликати – як організаторів акції, так і їх опонентів, – до толерантності та неухильного дотримання громадського порядку”, – говориться в повідомленні.

Глава області також додав, що розуміє, хто є натхненником цієї акції і яка її мета. Олексій Кучер пообіцяв, що це не залишиться без уваги.

Мітинг під стінами обладміністрації в “захист російської мови” організувала “ОПЗЖ”. Глава міської організації «Опозиційна Платформа- За Життя» в Харкові Андрій Лесик записав відеозвернення, в якому закликав вийти на цю акцію, заплановану на 11:00 27 січня. Лесик заявив, що протестуючі хочуть “звернутися до керівництва області та країни, щоб донести свою позицію – в Харкові більшість жителів розмовляє російською мовою”.

У відповідь ряд проукраїнських організацій Харкова закликали своїх прихильників не допустити проведення акції.

За інформацією відділу комунікації Нацполіціі області, в мітингу візьмуть участь 30 осіб. Їх охоронятимуть 60 правоохоронців.