Вибори по 179 округу: ексначальниця управління юстиції мітить у депутати

Фото: Тетяна Єгорова Луценко/Facebook

Колишня начальник Головного територіального управління юстиції у Харківській області Тетяна Єгорова Луценко заявила про намір балотуватися по 179 округу.

Про це Харків Times дізнався з її повідомлення на сторінці у Facebook.

«Я вирішила прийняти участь у виборах, які відбудуться 15 березня 2020 року по 179 округу, на разі готую документи для подачі до ЦВК», – написала жінка у соцмережі.

Місяць тому Тетяна Єгорова Луценко завершила роботу в юстиції Харківщини, а зараз заявила, що поновлює діяльність, як голова громадської організації жінок та матерів «Серце матері», створену у 2011 році. Також планує відкрити офіс безкоштовної юридичної та психологічної допомоги жінкам, які опинились в тяжких життєвих ситуаціях.

Жінка народилася у м. Лозова, яке входить до 179 округу.

У декларації кандидат у депутати вказала дві квартири – у с. Пісочин (73,4 м2) та у Харкові (72,5 м2). Ще одна квартира у Харкові (135,4 м2) у власності чоловіка. Крім цього, її чоловік володіє чотирма земельними ділянками у Дергачівському районі, нежитловими приміщеннями (119 м2) у Харкові, юридичною фірмою, двома фермерськими господарствами і автомобілем Skoda 2019 року випуску. Автомобіль «Мерседес» у довгостроковій оренді.

Як повідомляв Харків Times, ЦВК утворила окружну виборчу комісію округу № 179 на Харківщині.

Центральна виборча комісія призначила на 15 березня 2020 року проміжні вибори народного депутата України в ОВО № 179 Харківської області. До того до ЦВК надійшла постанова Верховної ради України про дострокове припинення повноважень народного депутата від “Слуги народу” Олексія Кучера, який переміг на окрузі в ході дострокових виборів до Ради.

6 листопада, під час візиту до Харківської області Президент України Володимир Зеленський представив адміністративно-господарському активу області нового голову Харківської обласної державної адміністрації. Ним став народний депутат від партії “Слуга народу”, переможець позачергових парламентських виборів по мажоритарному округу №179 Олексій Кучер.

На початку січня цього року Центральна виборча комісія (ЦВК) затвердила Календарний план підготовки та проведення проміжних виборів народного депутата України, які відбудуться 15 березня 2020 року в окрузі № 179 в Харківській області.