ЦВК утворила окружну виборчу комісію округу № 179 на Харківщині

Фото: BBC.com

24 січня, на черговому засіданні Центральної виборчої комісії було затверджено склад окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України на проміжних виборах 15 березня 2020 року в одномандатному виборчому окрузі № 179 (Харківська область) у складі 12 осіб.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на прес-служби ЦВК.

Згідно з повідомлення, до складу комісії обов’язково включаються кандидатури від трьох політичних партій, депутатські фракції яких зареєстровані в Апараті Верховної Ради України поточного скликанн. Це – “Європейська солідарність”, “Опозіційна платформа – За життя” та “Слуга народу”.

Під час засідання Голова Комісії вніс подання щодо чотирьох кандидатур до складу цієї ОВК.

Крім цього були розглянуті подання політичних партій – суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у народні депутати України від яких було зареєстровано у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Подання політичної партії “Єдина Країна” щодо кандидатури до складу окружної виборчої комісії ОВО № 179 Комісії залишила без розгляду, оскільки вказана партія не належить до суб’єктів внесення такого подання під час організації підготовки і проведення цих проміжних виборів народного депутата України.

Як повідомляв ХарківTimes Центральна виборча комісія призначила на 15 березня 2020 року проміжні вибори народного депутата України в ОВО № 179 Харківської області. До того до ЦВК надійшла постанова Верховної ради України про дострокове припинення повноважень народного депутата від “Слуги народу” Олексія Кучера, який переміг на окрузі в ході дострокових виборів до Ради.

6 листопада, під час візиту до Харківської області Президент України Володимир Зеленський представив адміністративно-господарському активу області нового голову Харківської обласної державної адміністрації. Ним став народний депутат від партії “Слуга народу”, переможець позачергових парламентських виборів по мажоритарному округу №179 Олексій Кучер.

На початку січня цього року Центральна виборча комісія (ЦВК) затвердила Календарний план підготовки та проведення проміжних виборів народного депутата України, які відбудуться 15 березня 2020 року в окрузі № 179 в Харківській області.