Поліція повторно затримала підпалювача дверей Харківської обладміністрації

Фото: скрин видео

Менш ніж через три тижні після першого арешту поліція знову затримала 47-річного жителя Чугуївського району Ерванда Алексаняна, який перебуває під слідством. Чоловікові інкримінують готування до навмисного знищення або пошкодження майна (ч.1 ст. 14 ч. 2 ст. 194).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Згідно з повідомленням, щодо Алексаняна проводиться досудове розслідування за двома статтями КК: ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Чоловікові повідомили про підозру і обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

“Однак, незважаючи на те, що чоловік став фігурантом кримінальних проваджень і перебував під слідством, він знову вчинив злочин, передбачений ч.1 ст. 14 ч. 2 ст. 194 (готування до умисного знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. В зв’язку з цим 47-річного громадянина було затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. “, – говориться в повідомленні.

Надалі Алексаняну оголосять про підозру і знову обиратимуть запобіжний захід.

Відповідно до санкцій статей максимальне покарання за вчинення даних злочинів передбачає до 10 років тюремного ув’язнення.

Як повідомляв Харків Times, вночі 27 грудня невідомий облив горючою речовиною двері Харківської держадміністрації і підпалив. Правоохоронці оперативно затримали палія, але про мотиви його вчинку не повідомили. Напередодні нового року суд обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

За інформацією харківських ЗМІ, Алексанян вимагає відновити дорогу в село Заудье, де проживає разом з сім’єю. За його словами, важка техніка газодобувної компанії знищила асфальтове покриття дороги, і тепер ні легкові машини, ні автомобілі швидкої не можуть доїхати до села. У Ерванда п’ятирічний син хворий на бронхіальну астму, і для чоловіка вкрай важливо, щоб його дитина могла завжди і своєчасно отримати медичну допомогу.

Як повідомляється, з вимогами відновити дорогу Ерванд Алексанян дійшов до Офісу Президента. Глава держави пообіцяв, що глава ХОДА Олексій Кучер прийме його. Однак чоловік, який просидів весь день в приймальні губернатора, так і не дочекався зустрічі з главою області. Увечері того ж дня Алексанян облив вихідні двері обладміністрації і підпалив.

Вранці 15 січня в соцмережах було опубліковано відеозвернення Алексаняна, в якому він розповів, що ситуація не змінилася, КрАЗи та КАМАЗи, як їздили, так і їздять. Також чоловік загрожує спалити техніку газодобувної компанії.