Екс-посадовець Близнюківської райдержадміністрації постане перед судом

Фото: Фокус

Лозівська місцева прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно начальника відділу Близнюківської районної державної адміністрації.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Дмитра Нестєрова, посадовець отримав на відповідальне зберігання від приватного підприємства близько 500 тонн вугілля. Протягом грудня 2013 – квітня 2014 року він розтратив це вугілля із використанням службового становища. Після закінчення строків зберігання вугілля, підприємство його не отримало та звернулось до Господарського суду.

Рішенням Господарського суду Харківської області, яке набрало законної сили, з Близнюківської райдержадміністрації стягнуто на користь приватного підприємства відшкодування вартості вугілля у сумі 683 тис. грн. Сплата коштів за шкоду, спричинену службовцем, відбулась за рахунок державного бюджету.

Чоловіку інкримінується вчинення злочину за ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (заволодіння та розтрата чужого майна із використанням службового становища). Максимальна санкція ч. 4 ст.191 передбачає покарання у вигляді восьми років позбавлення волі, ч. 2 ст. 364 – шести років позбавлення волі.

Ухвалою Близнюківського районного суду Харківської області начальника відділу відсторонено від посади. Також прокуратура підготовила позов про стягнення з обвинуваченого завданої шкоди бюджету.

Як повідомляв Харків Times,правоохоронці повідомили про підозру в розтраті майна начальнику філії комунального підприємства.