У метро Харкова за проїзд можна буде сплатити банківською карткою

Фото: Харьковский метрополитен / Facеbook

Проїзд у Харківському метрополітені можна буде сплатити банківською карткою.

Про це в своєму Telegram-каналі повідомив міський голова Геннадій Кернес, повідомляє ХарківTimes.

“В рамках договору Харкова з компанією VISA місто отримає 540 валідаторів, які приймають безготівковий платіж. Перша партія готується до установки в кожному вестибюлі метро, після налагодження додасться наземний електротранспорт. Крім того, буде можливість поповнити з карти Eticket в терміналі”, – повідомив Генадій Кернес.

Нагадаємо, наразі у Харківському метро існують три форми оплати. Пасажири можуть придбати паперові квитки, або сплатити за проїзд за допомогою карток метрополітену чи за допомогою електронного квитка «Е-ticket».

Вартість проїзду за одну поїздку складає 8 гривень

Система «Електронний квиток» впроваджена в наземному електротранспорті міста (трамвай, тролейбус) з грудня 2017 року. На весь рухомий склад, який здійснює перевезення пасажирів, встановили 451 бортовий комп’ютер і змонтували 1419 валідаторів реєстрації проїзду. На трамвайних і тролейбусних зупинках міста встановлені і цілодобово функціонують 170 терміналів «Е-ticket» для придбання та поповнення квитків для проїзду (разові і електронні).

Як повідомляв Харків Times, станом на початок грудня 2019 року на станціях Харківського метрополітену встановлено 200 валідаторів для «Е-ticket».