У “Жовтневому лісгоспі” незаконно вирубили лісу на 98 млн гривень (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Прокуратура Харківської області повідомила про підозру у незаконній вирубці лісу сімом службовим особам ДП “Жовтневе лісове господарство”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Встановлено, що службові особи ДП “Жовтневе лісове господарство” здійснили розтрату ввіреного ним майна, а саме 18 290 дерев, шляхом їх незаконної вирубки на території вищевказаного лісового господарства. внаслідок чого державі завдано збитків на суму понад 98 млн. гривень”, – повідомив прокурор області Олександр Фільчаков.

Правоохоронці 14 листопада провели обшуки за місцем мешкання службових осіб державного підприємства.

Про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу (розтрата державного майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем вчинена, за попередньою змовою групою осіб) повідомлено колишньому в.о. директора державного підприємства, головному лісничому, заступнику головного лісничого та чотирьом лісничим.

Згідно ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтаві, оперативний супровід здійснює Управління СБУ в Харківській області, процесуальне керівництво – прокуратура області.

Досудове розслідування триває.