Ярославський хоче брати участь у приватизації “Електроважмашу”

Фото: spetm.com.ua

Група DCH Олександра Ярославського заявила про свою готовність взяти участь в приватизації державних підприємств “Електроважмаш” і “Об’єднана гірська хімічна компанія” в разі, якщо уповноважені органи влади приймуть відповідне рішення.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби DCH.

“Ми зацікавлені в розвитку української промисловості, а анонсовані міністром економіки, торгівлі і сільського господарства України до приватизації об’єкти отримають нові перспективи розвитку за рахунок синергії з іншими активами DCH”, – йдеться у повідомленні.

DCH в 2016 році придбала Харківський тракторний завод, в 2017 – залізорудне підприємство “Суха Балка”, в 2018 – Дніпровський металургійний завод.

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов повідомив 9 жовтня на своїй сторінці в Facebook, що направив до Фонду державного майна (ФДМ) для приватизації державне підприємство “Електроважмаш” і Об’єднану гірничо-хімічну компанію.

“Схеми закінчуються. Передав в Фонд Держмайна на приватизацію два підприємства. Електроважмаш та Об’єднану Гірно Хімічну Компанію. Вони рік або більше були в списку на приватизацію. Першу притримували від передачі штучно, щоб продовжувати дерибанити активи. Друга – улюблений клієнт НАБУ. Там схеми були не тільки від попередньої влади, а й від темних персонажів поза владою”, – написав міністр.

Кабінет Міністрів 25 вересня визначив радником по приватизації державного підприємства “Електроважмаш” компанію “KPMG Україна”.