На Клочківській “Харківводоканал” замінює 300 метрів магістрального трубопроводу

В районі житлового будинку №197 по вул. Клочківській фахівці комунального підприємства “Харківводоканал” замінюють магістральний трубопровід. Заміна більш, ніж 300 метрів зношених труб проводиться без відключення від водопостачання житлових будинків.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міськради із посиланням на заступника директора з виробництва Комплексу “Харківводопостачання” КП “Харківводоканал” Миколу Заваду.

“Ця ділянка трубопроводу була технічно зношена. Ми укладаємо нові поліетиленові труби, гарантійний термін служби яких становить понад 50 років. На даний час вже замінено 150 м магістралі. На об’єкті бригади працюють у 12-годинному режимі. Роботи планується завершити до 15 листопада”, – розповів Завада.

Новий трубопровід прокладається паралельно старому, тому водопостачання у будинках не відключають.

Після виконання робіт будуть проведені гідравлічні випробування, промивка та санітарна обробка водогонів, після чого новий водогін буде введений в експлуатацію.

Як повідомляв Харків Times, Харківська міська рада внесла зміни до бюджету міста на 2019 рік, серед іншого виділивши комунальному підприємству “Харківводоканал” 10 млн. гривень.