Керівники держлісгоспу на Харківщині розкрали деревини на 6,2 млн гривень (фото)

Посадовці ДП “Красноградське лісове господарство” (Харківська область) налагодили незаконне вирубування лісу понад встановлені санітарні норми. Необліковану деревину фігуранти справи нелегально реалізовували.

Про це ХарківTimes стало відомо з повідомлення у Facebook начальника прес-центру УСБУ Харківської області Владислава Абдули.

Під виглядом санітарних рубок посадовці знищили понад 20 гектарів лісонасаджень дубу і сосни на більше ніж 6,2 млн гривень.

Під час санкціонованих слідчих дій за місцями роботи та проживання фігурантів справи правоохоронці виявили речові та документальні докази протиправної діяльності.

Наразі п’ятьом посадовцям держпідприємства повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (розтрата майна, вчинена в особливо великих розмірах). Викриття протиправної діяльності проводилось спільно з ДБР та Державною екологічною інспекцією під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Прес-служби прокуратури Харківської області уточнила, що службові особи лісгоспу в період з 17 вересня 2018 року по 10 вересня 2019 року здійснили розтрату 665 дерев, переважно дубів, шляхом їх незаконної вирубки на території лісгоспу, внаслідок чого державі завдано збитків на суму 6 281 301 гривень.

Так, на території Наталинського лісництва ДП “Красноградське лісове господарство” незаконно вирублено 193 дерев, внаслідок чого державі завдано збитків на суму 2 362 683 гривень. На території Зачепилівського лісництва – 247 дерев, державі завдано збитків на суму 1 301560 гривень. На території Старовірівського лісництва – 225 дерев, державі завдано збитків на суму 2 617 058 гривень.

17 жовтня правоохоронці провели обшуки у приміщеннях лісгоспу та за місцем мешкання службових осіб державного підприємства.

Прокуратурою області повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України: заступнику директора держпідприємства, головному лісничому та трьом майстрам лісу. Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times , правоохоронці повідомили про підозру трьом службовим особам Чугуєво-Бабчанського державного лісового господарства у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (розтрата майна, вчинена в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу.