Правоохоронці повідомили про підозру трьом службовим особам Чугуєво-Бабчанського держалісгоспу (доповнено, фото)

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Правоохоронці повідомили про підозру трьом службовим особам Чугуєво-Бабчанського державного лісового господарства у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (розтрата майна, вчинена в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook начальника прес-центру УСБУ Харківської області Владислава Абдули.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели низку обшуків в адміністративній будівлі лісгоспу, а також за місцями мешкання його службових осіб.

“За матеріалами слідства, посадовці державного лісового господарства підозрюються у створенні корупційного механізму незаконної рубки дерев цінних порід та привласненні коштів, отриманих внаслідок цих протиправних дій. Розміри збитків, завданих державі внаслідок протиправної діяльності, оцінюються у 8,221 млн гривень”, – йдеться у повідомленні.

У ході проведених обшуків правоохоронці отримали речові та документальні докази незаконної діяльності зловмисників.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Документування протиправної діяльності здійснювалося на виконання Указу Президента України “Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів” спільно зі слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Полтаві під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Пресслужба прокуратури області повідомила, що 10 жовтня повідомлено про підозру головному інженеру, лісничому та майстру лісу ДП “Чугуєво-Бабчанське лісове господарство”.

В ході досудового розслідування встановлено, що з березня по липень 2019 року на території лісового господарства вирублено 381 дуб. Наразі вирішується питання про відсторонення вищевказаних осіб від займаних посад та обрання запобіжних заходів.

Як повідомила прес-служба теруправління ДБР у місті Полтава, підозрювані посадовці надали стороннім особами дозвіл на вирубку деревини цінних порід під виглядом санітарного очищення лісу.