Спецполіція викрила чоловіка у неправдивому повідомленні про мінування заводу у Харкові

Спецполіція викрила мешканця смт. Велика Рогань Харківського району у неправдивому повідомленні про мінування заводу у Харкові.

Про це ХарківTimes сообщили в пресс-службе Нацполиции области.

20 вересня близько 22:00 на лінію “102” з мобільного зателефонував невідомий. Він представився мешканцем Чугуївського району та повідомив, що у підвальному приміщенні заводу, розташованого на Московському проспекті, під сходами заклав вибухівку. Він сказав, що у нього великий кредит і втрачати йому нічого.

За адресою виїжджала слідчо-оперативна група та фахівці вибухотехнічного управління. В ході огляду території заводу вибухових пристроїв або вибухонебезпечних речовин працівники поліції не виявили. Були евакуйовані дві особи – працівники служби безпеки підприємства. За медичною допомогою ніхто не звертався. Відвід транспорту не здійснювався.

24 вересня працівники відділу спецполіції ГУНП в Харківській області у скоєнні цього кримінального правопорушення викрили 26-річного мешканця смт. Велика Рогань Харківського району. У чоловіка вилучено мобільний телефон без sim-картки. Зі слів чоловіка, картку він викинув.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає від 2 до 6 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу відносно чоловіка. Досудове розслідування триває.