У Панютинському психоневрологічному інтернаті на Харківщині виявлено порушення

Фото: www.ombudsman.gov.ua

Моніторингова група офісу омбудсмена виявила порушення у комунальній установи “Панютинський психоневрологічний інтернат” у Харківській області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

До складу групи входили регіональні представники Уповноваженого ВР з прав людини в Харківській області Сергій Кузьменко та Андрій Бохвалов, регіональний координатора зі зв’язків з громадськістю Уповноваженого ВР з прав людини в Харківській області Олександра Міненкова, громадський монітор Анна Красноперова та лікар, кандидат медичних наук Андрій Гайдабрус. Під час візиту члени моніторингової групи поспілкувалися з працівниками інтернату та його підопічними, здійснили загальний аналіз умов утримання та дотримання прав громадян.

В закладі зареєстровано 199 підопічних, фактично мешкає 182 підопічних в чотирьох корпусах. “Членами моніторингової групи виявлені порушення санітарно-гігієнічних норм, прав підопічних на приватність, проведення комплексу реабілітаційних заходів та веденню медичної документації”, – йдеться у повідомленні.

Також моніторингова група оглянула територію установи, житлові кімнати, ознайомилась з побутовими умовами для проживання, наявністю інвентарю у підопічних. За результатами моніторингу готуються відповідні листи-реагування.