На Харківщині впроваджено постійний антитерористичний моніторинг

Фото: ssu.gov.ua

Про хід виконання у другому кварталі 2019 року регіональної Програми протидії терористичної діяльності на території Харківської області на 2019-2020 роки доповіли депутатам обласної ради.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення прес-служби обладміністрації.

«Вживаються заходи щодо своєчасного та ефективного виявлення, попередження і припинення дій осіб і організацій, спрямованих на підготовку і вчинення злочинів терористичного характеру. Зокрема, на постійній основі здійснюється моніторинг обстановки в області, а також своєчасне інформування органів місцевого самоврядування та виконавчої влади для вироблення та прийняття рішень й вжиття необхідних заходів з недопущення надзвичайних ситуацій», – йдеться у доповіді.

Фото: ssu.gov.ua

Також впроваджено постійний моніторинг та супроводження громадсько-політичних та масових заходів у регіоні, посилену охорону стратегічно-важливих об’єктів інфраструктури.

Координаційною групою Антитерористичного центру при УСБУ в Харківській області проводяться антитерористичні та протидиверсійні тренування та навчання з виявлення можливих шляхів проникнення та внесення вибухових пристроїв на територію об’єктів підвищеної небезпеки та стратегічно-важливих об’єктів регіону. Так, за І півріччя 2019 року було проведено 43 таких тренувань.

Окрім того, за цей час не допущено скоєння в регіоні терористичних актів.

«21 березня цього року оперативниками СБУ було затримано чоловіка, який планував застосувати саморобний вибуховий пристрій на станції метро «Індустріальна». Також попереджено вчинення диверсії на комплексі водопідготовки «Дніпро» КП «Харківводоканал», – повідомив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації Олексій Максимов.

Фото: ssu.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, співробітники Служби безпеки України попередили терористичний акт в харківському метрополітені.

СБУ затримала терориста, який намагався підірвати ємність з хлором “Харківводоканалу”.