СБУ затримала терориста, який намагався підірвати ємність з хлором “Харківводоканалу”

Фото: ssu.gov.ua

Оперативники спецслужби Служби безпеки України спільно з бійцями спецпідрозділу СБУ «А» затримали жителя Харківської області, який намагався підірвати ємність з хлором на території комплексу водопідготовки «Дніпро» КП «Харківводоканал» в селищі Краснопавлівка.

Про це Харків Times, дізнався з повідомлення прес-служби відомства.

Диверсант заклав вибухівку в безпосередній близькості від ємності з хлором, яка технологічно задіяна в системі очищення води і, в разі пошкодження, відновленню не підлягає. За попередніми даними, потужність вибухівки еквівалентна двом кілограмам тротилу.

Вибух міг призвести до дестабілізації соціально-економічної обстановки в регіоні через припинення водопостачання в містах Харків і Лозова. Затримали зловмисника після того, як він заклав вибуховий пристрій під ємність з хлором і намагався привести його в дію.

Фото: ssu.gov.ua

За словами затриманого, в лютому 2019 він був завербований співробітниками ФСБ РФ в м.Білгород (Росія) і скоїв цей злочин за їх завданням.

Затриманому повідомили про підозру про вчинення злочину, передбаченого ст.113 ( «Диверсія») Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Фото: ssu.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, співробітники Служби безпеки України попередили терористичний акт в харківському метрополітені. Силовики затримали харків’янина, який заклав вибуховий пристрій на станції метро “Індустріальна” і мав намір привести його в дію в годину-пік.

21 травня Орджонікідзевський районний суд Харкова засудив терориста до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна.