У водосховищі на Харківщині знайшли вірус гепатиту А (карта)

Фото: timeua.info

За результатами досліджень води у місцях масового відпочинку населення фахівці виявили ще дві водойми, в яких не можна купатися.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення Державної установи «Харківський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

За інформацією фахівців, у воді Бритайського водосховища в межах акваторії громадського пляжу Лозівської ОТГ виявлено антиген вірусу гепатиту А, що свідчить про наявність у водоймі збудника цього небезпечного захворювання.

У воді річки Мерла (територія рекреаційної зони в смт Краснокутськ) виявлені РНК ентеровірусів.

З метою запобігання виникненню захворювань серед населення медики не рекомендують купатися в цих та іншіх водних об’єктах, відображених на інтерактивній карті водних об’єктах.

Як повідомляв Харків Times, фахівці лабораторного центру не рекомендують купатися у деяких водоймищах на Харківщині, зокрема, у межах зони купання Основ’янського озера, Безлюдівського водоймища (пляж «Пісочниця») та гідропарка «Удянський» у м. Харкові.

В річці Мерла в межах території пляжу в м. Краснокутськ виявлено значне перевищення вмісту лактозопозитивних кишкових паличок.