Вокалістка гурту КАZKA закликає Зеленського розібратися в ситуації з іноземним громадянством Куницького

Фото: kazka.band / Instagram

Вокалістка гурту КАZKA харків’янка Олександра Зарицька звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням розібратися в ситуації з громадянством іноземної держави кандидата в депутати від “Слуги народу” Олександра Куницького. Вона вважає, що Куницький не має законного права представляти партію на парламентських виборах.

Про це ХарківTimes дізнався з відеозвернення, яке Зарицька опублікувала на своїй сторінці в Instagram.

“Шановний Володимир Олександрович! Пане Президенте! Я звертаюся до Вас як представник молоді і як харків’янка. Я, як ваш виборець, дуже Вас прошу розібратися з ситуацією щодо Куницького Олександра. Він має інше громадянство, і про це знає вся країна. Він не має права представляти Вашу партію. Це неправильно і це незаконно “, – сказала Зарицька.

Відеоблогер Олександр Куницький балотується в народні депутати по 169 мажоритарному округу Харкова від партії “Слуга народу”. 30 червня на засіданні Центральної виборчої комісії заявили про те, що отримали документи, що підтверджують перетин державного кордону України Олександром Куницьким за іноземним паспортом. “У ЦВК є факти, які підтверджують перетин громадянином України державного кордону України за паспортом громадянина іноземної держави. Ці відомості були надані ЦВК компетентними державними органами”, – заявила тоді член ЦВК Ольга Желтова.

У мережі навіть з’явилися фотографії Куницького у військовій формі ЦАХАЛ (армія оборони Ізраїлю). Їх опублікували відразу два нардепа – Андрій Денисенко та Ігор Мосійчук.

Крім цього, в YouTube в 2014 році було розміщено відео, в якому користувач Мережі спілкується з Олександром Куницьким. Блогер і говорить про те, що знаходиться в Ізраїлі та готується прийняти присягу в ЦАХАЛ.