З двох водойм на Харківщині дістали потопельників

Фото: kh.dsns.gov.ua

12 червня водолази аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Харківській області вилучили з водойм на території Дегачівщини двох потопельників.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення прес-служби ДСНС у Харківській області.

Інформація про зникнення першого з них, 27-річного чоловіка, до рятувальників надійшла всередині дня 11 червня. Подія трапилась на р. Уди у селищі Солоницівка Дергачівського району. Водолази відшукали і дістали його тіло 12 червня неподалік від місця зникнення.

Другий чоловік, 1989 року народження, втонув на технічній водоймі теж на території Солоницівської селищної ради Дергачівського району біля с. Подворки поблизу Курязького заводу силікатних виробів. Повідомлення про це надійшло ввечері 11 червня. Для пошуків його тіла також залучалась група водолазів ДСНС України у Харківській області. 12 червня о 13:20 тіло було знайдено та вилучено з водойми.

Наразі по обох випадках тривають слідчі дії.

Як правило, найпоширенішою причиною нещасних випадків на воді є саме недотримання правил безпечної поведінки громадянами, зокрема купання у не відведених для цього місцях та у стані алкогольного сп’яніння.

Як повідомляв Харків Times, у клубі в центрі Харкова врятували 8-літню дівчинку, яка мало не потонула.