Харківські альпіністи вшанують фестивалем пам’ять товаришів

Фото: mediaport.ua

Скелелазний фестиваль “Кубок пам’яті”, присвячений харківським альпіністам Ігорю Свергуну, Бадаві Кошаеву та Дмитру Коняєву, загиблим 23 червня 2013 року від рук терористів у базовому таборі біля вершини Нанга-Парбат у Пакистані, пройде 29 червня на скеледромі “Вертикаль”.

Про це Харків Times повідомили в Харківському альпклубі.

Фото: mediaport.ua

На згадку про загиблих товаришів альпіністи проводять фестиваль вже вп’яте. До участі у фестивалі запрошуються спортсмени різного віку – від п’ятирічних до ветеранів. Стартовий внесок – 150 гривень. Початок реєстрації у змаганнях для дітей – 8:30 ранку. Дорослі, включаючи ветеранів, реєструються о 17:00.

В альпклубі обіцяють, що учасники, які посядуть 1-3 місця, будуть нагороджені Дипломами “Кубку пам’яті” й пам’ятними призами.

Ігор Свергун, Бадаві Кошаєв і Дмитро Коняєв загинули в ніч з 23 на 24 червня 2013 року в базовому альпіністському таборі біля вершини Нанга-Парбат, де перед сходженням на вершину відпочивала міжнародна експедиція, до складу якої входили харківські спортсмени. Вбивці наших земляків того ж літа були заарештовані властями Пакистану, і в 2016 році 13 з них були засуджені до смертної кари. Всього в ході нападу загинули 11 алпіністов, які представляли Україну, Словаччину, Литву, Китай, США, Непал і Пакистан. Тіла доставлених військовим літаком з Пакистану харківських альпіністів поховали 30 червня 2013 року.