З палаючого будинку врятували прикутого до ліжка чоловіка (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

У Київському районі на пожежі врятовано інваліда та евакуйовано ще 8 людей.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення ГУ ДСНС України у Харківській області.

5 червня о 09:57 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу у двоповерховому житловому будинку на вул. Зірковій, 34 у Харкові. Телефонували його мешканці, котрі потерпали від диму.

До місця виклику вже за 3 хвилини прибув перший пожежно-рятувальний підрозділ ДСНС. На час його прибуття у квартирі на першому поверсі в кімнаті та на кухні горіли домашні речі на площі 20 кв. м, а на сходову клітину почав потрапляти дим, загрожуючи мешканцям будинку.

Невдовзі прибув і другий рятувальний підрозділ, після чого керівник гасіння пожежі сформував 2 ланки газодимозахисної служби, одну з яких направив на гасіння вогню, інша займалась евакуацією людей.

Рятувальники провели заходи з димовидалення, щоб убезпечити вихід людей назовні. Всього у їхньому супроводі 8 мешканців вдало залишили небезпечну зону.

Але в одній з квартир на другому поверсі розвідка виявила прикутого до ліжка чоловіка, 1961 року народження. Без сторонньої допомоги він би не вибрався. Тож рятувальникам довелось виносити його на руках.

Завдяки злагодженій та оперативній роботі вогнеборців вдалось запобігти людських жертв і травм, о 10:12 локалізувати та о 10:50 ліквідувати пожежу.

За попередніми даними причиною виникнення загоряння стала залишена без нагляду увімкнена в мережу електрична праска.

Як повідомляв ХарківTimes, 30 травня на ХТЗ з палаючої багатоповерхівки винесли на руках 91-річну жінку.