На ХТЗ з палаючої багатоповерхівки винесли на руках 91-річну жінку

Фото: kh.dsns.gov.ua

Харківські рятувальники під час пожежі у п’ятиповерховому житловому будинку по проспекту Олександрівський, 170 евакуювали 10 мешканців і врятували 91-річну жінку.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС у Харківській області. За даними рятувальників, про пожежу вони дізналися 30 травня об 11:48. Спалахнуло на кухні у квартирі на другому поверсі.

До місця пожежі прибули 2 відділення пожежно-рятувальної служби ДСНС на автоцистернах та 1 відділення на автодрабині у складі 11 рятувальників. На момент прибуття вогнеборців площа пожежі складала 5 кв.м. Горіли кухонні меблі та речі.

Через сильне задимлення рятувальникам довелось працювати в апаратах на стисненому повітрі. Провівши розвідку вони з’ясували, що сходова клітина була також задимлена, дим потрапляв до квартир на верхніх поверхах і загрожував їх мешканцям. Керівником гасіння пожежі було прийнято рішення про евакуацію мешканців верхніх поверхів. Загалом рятувальники вивели на свіже повітря 10 мешканців. Ще одну 91-річну жінку рятувальники винесли на руках з квартири на другому поверсі. Їй важко було спуститись самостійно.

О 12:07 пожежу локалізували, а о 12:40 повністю ліквідували.

Наразі з’ясовуються причина виникнення пожежі та збитки, завдані вогнем.

Як повідомляв ХарківTimes, рятувальники оперативно погасили пожежу у гаражі, прибудованому до хати (фото)