Харківські мажоритарники зібралися на новий захід до парламенту – ЗМІ

Фото: kharkivoda.gov.ua

Усі сім парламентарів, обраних в мажоритарних округах Харкова, планують балотуватися тут повторно. І багато з них, імовірно, приєднаються до партії Труханова-Кернеса “Довіряй ділам”. Втім, самі депутати поки офіційно не підтверджують цю інформацію.

Про це Харків Times дізнався з публікації агентства РБК-Україна, що посилається на власну інформацію.

“Я буду балотуватися на своєму окрузі в Шевченківському районі Харкова (168 округ, – ред.), – розповів РБК-Україна член парламентської групи “Відродження” Валерій Писаренко. – Буду йти разом із нашою командою, яку добре знають харків’яни. Це група однодумців – народні депутати, які обираються на різних округах, мер міста Геннадій Кернес, депутати міськради. Поки мені складно говорити про своїх потенційних конкурентів, оскільки ще дуже рано”.

Вчетверте балотуватися по 170 округу (Московський район) буде ще один член групи “Відродження” Дмитро Святаш. “Поки я не можу сказати про суб’єкт висування, наразі це питання вирішується. Зараз мені складно назвати свого головного конкурента, оскільки ніхто поки на окрузі не працює. Тобто я не помічав якусь активність інших політиків, кандидатів у себе на окрузі. Але хто там може “намалюватися” і буде балотуватися – невідомо”, – прокоментував виданню Святаш.

Крім нього, на округах у Харкові, за інформацією видання, планують знову поборотися за мандати співголова групи “Відродження” Віталій Хомутиннік (171 округ, Немишлянський район), член групи “Відродження” Володимир Мисик (172 округ, Індустріальний район), позафракційний Анатолій Денисенко (173 округ, Слобідський район). Нардеп із групи “Воля народу” Олександр Фельдман вже зареєструвався кандидатом як самовисуванець по 174 округу в Холодногірському районі.

Але, мабуть, найактивніша боротьба очікується в 169 окрузі (Київський район), де на минулих виборах переміг кандидат від “Народного фронту” Олександр Кірш. Під час цієї кампанії у Кірша з’явиться ще як мінімум два сильних опоненти – заступник голови Харківської облради, голова фракції “Відродження” в облраді Володимир Скоробагач, а також впливовий народний депутат Олександр Грановський, який нещодавно залишив фракцію БПП та піде на вибори самовисуванцем.

Кірш також планує йти в Раду самовисуванцем. “Від “Народного фронту” зараз залишилася тільки назва. Я не можу йти від назви, коли практично немає фракції і партії”, – сказав Кірш у коментарі РБК-Україна.

У трійку фаворитів на 169 окрузі на старті кампанії входять Кірш, Скоробогач та Грановський, підтвердив РБК-Україна інший мажоритарник, обраний в одному з округів Харкова. Але, на його думку, вплинути на результат виборів у Київському районі може кандидат від “Слуги народу”.

Олександр Грановський у коментарі РБК-Україна, кажучи про те, чи піде він на вибори самовисуванцем, пояснив, що на даний момент тривають переговори, суть яких він розкрити поки не може. “Я приїхав у місто більше двох років тому, коли почав займатися проблемою Люби Кушинської. Приблизно у той час і отримав пропозицію від мера бувати частіше і задуматися про представлення інтересів Харкова у залі Верховної ради. Я працюю в Харкові на харківський результат. Основна моя діяльність пов’язана з 169 округом, це так”, – сказав Грановський.

Що ж стосується його можливих конкурентів, співрозмовник зазначив, що неодноразово вимірював електоральні симпатії в місті і в межах округу. “Відчуваю, що існуючі особи з історією не становлять реальної загрози. Кандидат від партії “Слуга народу” – інша справа. Це кандидат тренда, такий собі міфічний кандидат без характеристик, найчастіше людина без політичного минулого”, – уточнив депутат.

“На мій погляд, кожен, хто бореться за можливість представляти той чи інший округ в Раді, буде найчастіше змагатися з кандидатом від “Слуги народу”, десь навіть плисти проти течії. У цьому суперництві, до речі, гречка не допоможе. Виборець “на дієті”, він хоче правди, щирості, визнання помилок і розглянути особистість”, – додав Олександр Грановський.