Харківським поліцейським подарували квадрокоптер (фото, відео)

Харківські поліцейські отримали технічне обладнання від Консультаційної місії Європейського Союзу.

Про це ХарківTimes дізнався із повідомлення Відділу комунікації поліції Харківської області.

Новий керівник регіонального представництва Консультаційної місії Європейського Союзу у Харкові Роберт Жулкєвскі передав обладнання начальникові Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерію Сокуренку.

Очільник харківського главку зазначив, що взаємодія з Консультативною місією Європейського Союзу – це реальна допомога у впровадженні європейських стандартів у діяльність української поліції.

– Доступ до нових технологій, сучасного обладнання для нас дуже важливий. Ми вдячні нашим партнерам за практичну і теоретичну допомогу у реформуванні харківської поліції, – сказав Валерій Сокуренко. – Європейські технологічні можливості і досвід – це ті цілі, до яких ми упевнено прямуємо.

Керівник регіонального представництва КМЄС у Харкові Роберт Жулкєвскі повідомив, що у місті лише тиждень. За цей час взяв участь у засіданні робочої групи в рамках програми «Стратегія безпеки». Він високо оцінив роботу групи і прагнення харківських поліцейських продовжувати реформи у безпековому секторі.

Роберт Жулкєвскі також зазначив, що квадрокоптери застосовуються у Польщі, зокрема, для розшуку людей, які зникли безвісти. А також там, де важко або взагалі неможливо пересуватися на автівках. Під час зустрічі дрон отримали представники слідчого управління ГУНП в Харківській області. Працюватимуть з квадрокоптером співробітники СУ, які заздалегідь пройшли навчання з управління дронами.

Валерій Сокуренко і Роберт Жулкєвскі визначили напрямки подальшої співпраці Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні та ГУНП в Харківській області, зокрема, щодо застосування нових форм і методів поліцейської роботи.

Відео: