Поліцейські затримали у Харкові двох сутенерів

Фото: hk.npu.gov.ua

Працівники поліції затримали у Харкові двох зловмисників, які вербували жінок з метою сексуальної експлуатації в Італії. Ними виявилися 23-річний уродженець Чернівецької області, що мешкає в Італії, та 20-річна киянка.

Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області.

Оперативні дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого у лютому за ч. 2 ст. 303 Кримінального кодексу (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією).

Правопорушники намагалися з метою сексуальної експлуатації вивезти до Італійської Республіки двох 19-річних громадянок України. У березні чоловік та жінка підшукали цих дівчат у Харкові. “Після чого, використовуючи їх уразливий стан через тяжкі особисті обставини, досягли домовленості про їх переміщення через державний кордон України до Італійської Республіки для надання сексуальних послуг”, – йдеться у повідомленні.

16 березня зловмисники зустрілися з дівчатами у кафе та домовилися про місце та час виїзду. Наступного дня поліцейські затримали чоловіка та жінку на автостоянці закладу швидкого харчування по вулиці Пушкінській у Харкові.

Слідчим змінено кваліфікацію кримінального провадження з ч. 2 ст. 303 на ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна або без такої. На даний час правопорушникам повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Жінці обрано міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту, чоловіку – тримання під вартою строком на 60 діб.