Харківські школярі за програмою обміну поїдуть в США

Фото: соцсети

11 харківських школярів, які займаються баскетболом, побувають в США за програмою обміну «Юнацьке лідерство через спорт».

Як повідомили в прес-службі Харківської облдержадміністрації, програму в нашому регіоні реалізує Благодійний фонд “Харків з тобою”. За словами співзасновника фонду Наталії Яковлєвої, дана програма – це серія міжнародних обмінних програм, що фінансуються відділом спортивної дипломатії управління міжнародних і культурних справ Державного департаменту США.

“Мета програми – налагодити міжкультурне порозуміння та спортивні можливості для підлітків-спортсменів і їх тренерів. Учасники будуть вчитися командній роботі, наставництва, здорового способу життя і самодисципліни в мультикультурному середовищі», – розповіла Наталя Яковлєва.

Для участі в програмі харківські школярі пройшли відбір, заповнивши анкети, надані приймаючою стороною.

«Я вже років 6 мрію потрапити в Америку. Граю в баскетбол, завжди хотів побувати на матчі. Захоплений їхньою культурою, – каже учасник проекту Влад Усенко. – Чекаю, що поспілкуюся і пограю в баскетбол з американськими однолітками ».

Українські школярі проведуть в США 10 днів: будуть знайомитися з американською культурою, пов’язаної зі стрітбаскетом – вуличним баскетболом. Супроводжувати їх буде тренер по стрітбаскету Максим Тєлєжній. Поїздка повністю оплачується приймаючою стороною.

За словами організаторів, пізніше американські школярі побувають в Харкові з відповідною поїздкою.

Заступник глави ХОДА Анатолій Бабічев, який зустрівся з учасниками програми напередодні поїздки, зазначив, що з України в США побувають 26 старшокласників, 11 з них – харків’яни.