Кір на Харківщині: з початку року року захворіли майже 800 людей

Протягом тижня, з 13 по 20 лютого, у порівнянні з попереднім тижнем захворюванність на кір в Харківській області зросла на 3,8%. Зареєстровано 138 хворих, кожний четвертий з них – це дитина.

Про це повідомляє Харківський обласний лабораторний центр.

Лідером в регіоні по захворюванності на кір є Харків. В обласному центрі за тиждень захворіли 76 людей. В Харківському районі зареєстровано 17 випадків кору, в Валківському – 11. По 6 випадків кору виявили в Дергачівському та Первомайському районах. В Зміївському та Нововодолазькому – по 4, в Куп’янському – 3. Загалом шість захворілих зареєстрували в Люботині, Золочівському та Чугуївському районах. По одному випадку – в Великобурлуцькому, Вовчанському, Кегичівському, Красноградському, Краснокутському районах.

До вже зафіксованих спалахів кору додалися ще три – в Харківській студентській лікарні, в обласній клінічній лікарні, та Харківському спеціальному навчально-виховному комплексі №7. Загалом з початку року в області зареєстровано 26 спалахів, з кількістю уражених — 130 осіб.

За даними медиків, з початку року станом на 20 лютого в Харківській області зареєстровано 779 хворих. Питома вага дітей до 17 років – 31,9% (249 хворих). Лабораторно діагноз кору підтверджено у 14,9 % хворих. Госпіталізовано 583 хворих. Летальні випадки не реєструвались.

В лабцентрі підкреслили, що значна кількість захворілих, а саме – 79,7%, не мали імунного захисту проти кору.